Pages

Biarkan anak main game?salam buat para pembaca, jika anda merupakan ibu atau bapa, anda patut baca ini. Jika anda bakal ibu atau bapa, anda juga layak. Jika anda merupakan pelajar, anda juga harus baca ini...walau siapa pun anda, anda semestinya baca perkara ini.

Berita di atas adalah daripada Borneo Post bertarikh 9 Feb 2011. Borneo Post adalah berita utama di Sarawak selain akhbar lain.

Dah baca petikan akhbar di atas?....anda sudah baca, tidak perlu saya jelaskan.

Sebenarnya, apa yang anda rasa?..anda rasa tulisan ini mengajak anak perempuan atau anak lelaki anda untuk bermain game bersama....? ? ?

BUKAN !...mungkin anda boleh nilai sendiri, mereka yang berkulit putih mengkaji atas berpuluh-puluh malah beratus-ratus responden bg perkara ini. Sampai hari ini, mereka masih meneruskan kajian. Inilah kajian mereka.

Sekarang cuba kita bayangkan, sebagai bapa atau ibu mengajak anak-anak membaca AL QUran bersama-sama, menelaah tafsir bersama-sama, malah makan malam bersama-sama, saya percaya ramai ibu dan bapa yang berbuat demikian (namun bakal bapa dan ibu- sila jgn berbuat demikian!). Bayangkan...betapa indahnya...dan bayangkan apa yang akan di hasilkan atas tingkah laku kita sebegini dalam sesebuah keluarga?...

Anda sudah mempunyai jawapannya bukan..tidak perlu saya ulas....

Mudahan ALLAH SWT permudahkan urusan da'wah kita dalam keluarga kita.


0 ulasan: